Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Το βιβλίο του ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΟΥΣ Η. ΚΑΛΕΝΤΖΗ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ" στην "ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΟΥΣ Η. ΚΑΛΕΝΤΖΗ 
ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ"
ΣΤΗΝ "ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"




Το βιβλίο (http://horsebackarcherygr.blogspot.gr/2011/01/h-e.html) του Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη, Ιδρυτή της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρίας" και των Ελλήνων Κενταύρων είναι πλέον διαθέσιμο στην "Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας". 





Πρόκειται για ένα προϊόν μιας εξάχρονης μελέτης και συγγραφής αλλά και τετράμηνης επεξεργασίας στο «δημιουργικό» μιας εμπειρότατης τυπογραφικής επιχειρήσεως και έρχεται να καλύψει ένα κενό πλέον του αιώνος στην ελληνόγλωσση ιππική βιβλιογραφία, "επανελληνίζοντας" ("επανεξανθρωπίζοντας") την αφύσικη έως διαστροφική, "δυτική ιππασία" και επανεισάγοντας τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες ο Άνθρωπος ξανασυμφιλιώνεται με τον Ίππο και ξανα-απολαμβάνει την συνεργασία του!

 
 Είναι ένα βιβίο μοναδικό στην κατηγορία του στην Ελλάδα που πραγματεύεται την εκπαίδευση του νεολέκτου ίππου στην "Φυσική Ιππασία" και στην Έφιππη Τοξοβολία". Μέσα από αυτή την σπουδή αναλύονται πρακτικά θέματα τα οποία αφορούν την ευημερία του ίππου, την προσέγγισή του ίππου μέσα από ένα εντελώς φυσικό μονοπάτι (σχέση Ανθρώπου και Ίππου-συνεργάτη όπως θεμελιώνεται από αυτού του είδους την προσέγγιση), την Πρακτική Ιππογνωσία, την μελέτη της ανατομίας και του τρόπου αντίληψης των ερεθισμάτων του περιβάλλοντος από τον Ίππο και άλλα πολλά θέματα.




Η ύλη του βιβλίου αυτού είναι τέτοια που, παρά την έμφαση στην Έφιππη Τοξοβολία, αφορά σε κάθε Ιππέα, σε κάθε  Άνθρωπο που έρχεται σε επαφή με τον Ίππο καθ' οιονδήποτε τρόπο διότι διδάσκει πρωτίστως την επιτυχία της σχέσεως μαζύ του, βοηθώντας τον Άνθρωπο να πλησιάσει τον Ίππο και όχι το αντίθετο, όπως αποτυχημένα και επικίνδυνα προσπαθεί η "δυτική ιππασία".

 


O Δάσκαλος μας Kassai Lajos
 Περιττό να αναφέρουμε ότι το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο στον μεγάλο μας Δάσκαλο Kassai Lajos, τον  Άνθρωπο ο οποίος, ως βαθύς Ιππογνώστης και Ιππαγωγός, εμπνέει την καλύτερη σχέση με τον Ίππο, έχοντάς μας διδάξει συγκλονιστικές αλήθειες για την υπέροχη Ιππική Τέχνη!
___________________________________________________

Ο Καθηγητής κ. Θεόδωρος Αντίκας

     Η παρούσα συγγραφική κι εκδοτική προσπάθεια θα παρέμενε ημιτελής, ανεξαρτήτως του περιεχομένου και του εκδοτικού αποτελέσματός της χωρίς την Κρίση του κορυφαίου Έλληνος Ιππογνώστου , Καθηγητού Θεοδώρου Αντίκα ο οποίος την ετίμησε με τα παρακάτω σχόλιά του:

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ http://horsebackarcherygr.blogspot.gr/2011/01/h-e.html


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.