Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

10 ΧΡΟΝΙΑ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"

  
10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...
Όταν οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ξεκινούσαν να καλπάζουν...
 
   Για τους "Έλληνες Κενταύρους", τους σπουδαστές της έφιππης τοξοβολίας, ο χρόνος έχει γυρίσει πίσω σε εποχές γνωστές από την αρχαία ιστορία μας.
 
Η Ακαδημία του Πλάτωνος
      Με τις ακαδημίες, τις φιλοσοφικές σχολές  και την διττή αγωγή που έβλεπε το πνεύμα και το σώμα να μεγαλώνουν μαζί και να εναρμονίζονται.

 
     Όταν ένας ιππέας καλπάζει με 40 χλμ. την ώρα, για να μπορέσει να επιτύχει το στόχο του, δύο πράγματα πρέπει να συμβούν – το κατώτερο μέρος του σώματός του να ακολουθεί πιστά την κίνηση του αλόγου και το ανώτερο μέρος του να ατενίζει το στόχο, ενώ τα χέρια κάνουν τις, μηχανικές πλέον, κινήσεις της όπλισης και εξαπόλυσης του βέλους.
 
Η σοφη αλληγορία της τελείας ιππεύσεως
      Στο μηδενικό αυτό διάστημα δεν υπάρχει χώρος για σκέψη, για δισταγμό, για στόχευση. Υπάρχει ένα απόλυτο παρόν στο οποίο ο ιππέας απλά ζει μία εμπειρία.

     Σε αυτή λοιπόν την αρμονία μεταξύ ανθρώπου και αλόγου, μεταξύ κίνησης και ακινησίας, μεταξύ της δύναμης του αλόγου και της συγκέντρωσης του τοξότη, αναφαίνεται ο έφιππος τοξότης.
 
Ο Δημήτριος Χρήστου - "Αρπάλυκος". 
Πρώην Αρχηγός των Ελλήνων Κενταύρων.

   Πάντα με πυξίδα μας τα διδάγματα της Πλατωνικής Πολιτείας και πάντα πιστοί στην ιδέα οτι το αποτέλεσμα οποιουδήποτε "πολέμου", εσωτερικού ή εξωτερικού, κρίνεται από την Μαχητικότητα και όχι την Επιθετικότητα, συνεχίζουμε τον αγώνα "δρόμου" της Ομάδος μας για την ψυχοπνευματική μας κατίσχυση και την, όπως πετύχαμε με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία, ανάδειξη της Πατρίδος μας της Ελλάδος ανάμεσα στις χώρες της Έφιππης Τοξοβολίας η οποία, από την Unesco θεωρείται μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητος! 


Ο Ιδρυτής της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρίας" 
 και των "Ελλήνων Κενταύρων" Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
στην Κοιλάδα Kassai στην Ουγγαρία.
     
Περισσότερα εδώ -> http://horsebackarcherygr.blogspot.gr/2016/08/10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.