ΠΡΩΤΗ ΙΠΠΕΥΣΗ ΤΥΦΛΟΥ ΜΑΘΗΤΗ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
&
ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΝΕΟΛΕΚΤΟΥ ΙΠΠΟΥ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: https://horsebackarcherygr.blogspot.com/2019/03/blog-post_1.html?fbclid=IwAR34MZAX4X_tCv6MKFI7XBlLGbN_LPng0FJIaK-XNStooEb7_oOCfif6MJE
Όπως όλα, στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" γίνονται με διεξοδική προσοχή και συστηματικότητα έτσι και η αναγνώριση ενός Ίππου ως ιππευσίμου προϋποθέτει την λεπτομερή παρατήρησή του από τον υπεύθυνο ιππικής εκπαιδεύσεως της Ομάδος μας ο οποίος εγκρίνει και την ίππευση κάθε νέου Ίππου από τους μαθητές μας, αναλαμβάνοντας και κάθε ευθύνη!
Έτσι, τούτο το πρωινό, ο υπεύθυνος ιππικής εκπαιδεύσεως πήρε το λεωφορείο για να βρεθεί στην Καλαμάτα όπου θα έπρεπε να βαθμολογήσει την ιππαυεσίμότητα από μαθητές του νέου Ίππου του εκεί Παραρτήματος ο οποίος, έδειξε κατάλληλα προετοιμασμένος από τον επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανάσιο Ψωρομύτη, όπως φάνηκε και στο τελευταίο οπτικοακουστικό υλικό της σχετικής εκπαιδεύσεως αυτού, του νεολέκτου Ίππου.
Καθ΄ όλα τα έτη της λειτουργίας των "Ελλήνων Κενταύρων" επιλέξαμε συνειδητά την υπευθυνότητα, την πειθαρχία, την διεξοδικότητα και την εργατικότητα αποδεχόμενοι ευχαρίστως τους αναλόγους "χαρακτηρισμούς", φανατικά πολέμιοι κάθε δημοκρατικής μπαχαλοποιήσεως, πάντοτε υπερήφανοι για την επιλογή μας, απολαμβάνοντας με ασφάλεια την πρόοδο σε όλους τους τομείς, ασχέτως κόπων που συνεπάγεται αυτή η επιλογή. Και, τούτο το ταξίδι, κρίθηκε απαραίτητο εις εφαρμογή αυτής της πειθαρχημένης διεξοδικότητος.
Πριν ξεκινήσουμε από την Αθήνα προς Καλαμάτα, ουδεμία αμφιβολία είχαμε για την αποτελεσματικότητα της επιτυχούς εκπαιδεύσεως την οποία ολοκλήρωσε ο Αθανάσιος Ψωρομύτης στον νεόλεκτο Ίππο της Σχολής του, όμως, η επιτόπια κρίση και απόφαση ήταν απαραίτητη για το Δ.Σ. της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" ώστε η λειτουργία των, απανταχού, "Ελλήνων Κενταύρων", ανεξαρτήτως από το αθηνοκεντρικό επίκεντρο, να συνεχίσει με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων!
Ο συγκεκριμένος νεόλεκτος Ίππος, η νεαρότατη φοράδα Ρέα, παρελήφθη ...ατακτότατη από τον Εκπαιδευτή της Αθανάσιο ως 'προσφορά'-πεσκέσι του Ιππαγωγού της ο οποίος βρέθηκε νοσηλευόμενος με δύο σπασμένα πλευρά, όταν αποπειράθηκε να την ιππεύσει. Με θάρρος και προσωπικήν αυταπάρνηση την παρέλαβε, έκτοτε, ο Αθανάσιος και αφιερώθηκε στο να της μάθει ...τρόπους και τα κατάφερε μετά από αρκετήν επίπονη αλλά και επικίνδυνη εργασία, κάτι που κανένα άλλο προηγηθέν Στέλεχος της Ομάδος μας δεν τόλμησε.
Έτσι, με την άφιξη στον χώρο των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", το παρατηρητικό "μάτι" κατέγραψε την άμεση ...σύρραξη των παρευρισκόμενων ιπποειδών που κατέφθασαν να πλαισιώσουν το όχημα του επικεφαλής του Παραρτήματος δείχνοντας την χαρά τους προς το πρόσωπό του. Καλό το πρώτο "σημάδι"...
Παρά ταύτα, κάποια άλλα ζώα, όπως η νεοεκπαιδευθείσα φοράδα δεν φαίνονταν πουθενά αλλά ο ερωτηθείς επικεφαλής απήντησε ότι συνήθως βρίσκεται σε τμήμα του χώρου το οποίο δεν έχει οπτική πρόσβαση στο σημείο εισόδου όπου ήμασταν αλλά, σε λίγο, φάνηκε και η ευδοκίμως αποφοιτήσασα τετράποδη κάνοντας τις ...απαραίτητες χαρές-δείγματα ευαρεσκείας και αποδοχής στη παρουσία ανθρώπων που χαρακτηρίζουν τον ευάγωγο Ίππο.
Οι υπό καθεστώς πλήρους ελευθερίας νεόλεκτοι Ίπποι δεν επιδεικνύουν κατανόηση στην, ελεύθερη και εκτός κυκλοτερούς, συραγώγηση, παρά ταύτα η Ρέα και πέραν των δυσκολιών της, φάνηκε "ευπειθής" στην αρχική ελεύθερη συραγώγηση στην οποία κλήθηκε να ανταποκριθεί. Με "καλή" πλευρά της την δεξιά και ασθενέστερη την αριστερή, ανταποκρίθηκε και στους τρεις βηματισμούς δείχνοντας τάση ταχείας βελτιώσεως.
Βεβαίως, το ίδιο ζώο στο κυκλοτερές εμφανίζει τελείως διαφορετική συμπεριφορά κατά την συραγώγηση...
Αρχηγός μιας αγέλης εννέα Ίππων, ιππαρίου και Όνων, η Ρέα έδειξε εξ αρχής να διευθύνει την "ορχήστρα" των τετραπόδων ενώ ο Αθανάσιος έδειξε από την πρώτη στιγμή να κυριαρχεί με ευγένεια και αγάπη επί της θηλυκής "μαέστρου" στην οποία δεν άφηνε καμία διέξοδο ανυπακοής ή αποφυγής των εντολών που της έδινε.
Με την βοήθεια και του νεοαφιχθέντος βοηθού του Συνασκουμένου Χρύσανθου Δρίτσα, η Ρέα προετοιμάσθηκε για να ξεκινήσει την κυρίως εξεταστική διαδικασία, κατ΄αρχήν στο κυκλοτερές και ακολούθως στον υπάρχοντα φυσικό στίβο.
Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της, η Ρέα, έδειξε ευπειθέστατη ακόμη και στη φόρτωσή της με τα απαραίτητα εμφιαλωμένα νερά τα οποία είχε προβλέψει για τους μαθητές του ο επικεφαλής Αθανάσιος.
Έτσι, ρυταγωγούμενη από τον Χρύσανθο, η Ρέα ανέβηκε το μονοπάτι που οδηγούσε στο κυκλοτερές χωρίς καμίαν απείθεια, δυσθυμία ή ενόχληση από τα φορτία της που παρήγαγαν θορύβους που θα είχαν ξεσηκώσει άλλους Ίππους.
Φτάνοντας στο κυκλοτερές, η Ρέα έλαβε το δώρο της, έναν ουμανιστικότατο χαλινό, βεβαίως, άνευ βασανιστικής και άχρηστης στομίδος, όπως αξίζει σε ευάγωγους συνεργάτες του Ανθρώπου.
Ακολούθως ο Αθανάσιος εξετέλεσε μία σειρά εφιππεύσεων δι' εφάλσεως ώστε να εκτιμηθεί η ηρεμία της εξεταζόμενης στην εφίππευση, αποσπώντας κι εδώ "άριστα" βοηθούμενη βεβαίως και από την εξαιρετική ικανότητα του Αθανασίου στην έφαλση.
Και η "εξέταση" της Ρέας στο κυκλοτερές άρχισε με την εκτίμηση της ιππευτικής ανοχής σε μένδειο "κάθισμα" του Εκπαιδευτή της Αθανασίου ο οποίος κτυπούσε ...παλαμάκια! Ο Ίππος δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του ούτε για μια στιγμή, οπότε οδηγήθηκε και εκτός κυκλοτερούς για την συνέχιση της παρατηρήσεως της συμπεριφοράς του.
Η πόρτα του κυκλοτερούς δεν άνοιξε αλλά κατέπεσε στο άνοιγμα και ο Ίππος κινήθηκε για να διέλθει πάνω από αυτήν, οπότε, ανησύχησε ο ...παρακολουθών υπεύθυνος ιππικής εκπαιδεύσεως τον οποίο, αμέσως, καθησύχασε ο Αθανάσιος διαβεβαιώνοντάς τον ότι η Ρέα είναι ικανή να κινηθεί προσεκτικά μέσα από τα κενά των ξύλων της πόρτας που ήταν πεσμένη στο έδαφος και, πράγματι, η Ρέα πέρασε ανάμεσα από αυτά όπως οι υπόλοιποι Ίπποι διέρχονται τις εύτακτα και με μέτρο αφημένες καταγής βαλβίδες των Ιππευτηρίων! Η υπεροχή ενός φυσικά εκπαιδευμένου ίππου στο απόγαιό της! Αν οι μεμψίμοιροι ...τρομολάγνοι έβλεπαν αυτή την συνεργασία Ίππου και Ιππέως θα άλλαζαν ...τροπάριο!
Αν αυτοί οι μεμψίμοιροι έβλεπαν πόσο προσεκτικά και υπολογισμένα αυτό το πλάσμα που είχε στείλει τον πρώην Ιππαγωγό της με δύο σπασμένα πλευρά, τώρα περνούσε τα ξύλινα πλέγματα ενός επίγειου εμποδίου θα μπορούσαν να καταλάβουν πόση ΓΝΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ και, κυρίως, ΑΓΑΠΗ χρειάζεται ένας Ίππος για να καταστεί ιππεύσιμος από τον βλάκα άνθρωπο ο οποίος περιμένει τα πάντα "έτοιμα" στο πιάτο του την ώρα που παρακολουθεί σήριαλ από τον καναπέ του!
Ιππευόμενη σε ανοικτό και φυσικό έδαφος από τον Αθανάσιο, η πανέμορφη Ρέα, με τον καινούργιο χαλινό της διατηρούσε χάρη βαδίσματος και, συνεχή, συσπείρωση που την έκαναν ...ερωτεύσιμη!
Το πλεονέκτημα της καθημερινής κινήσεως αυτού του Ίππου σε ένα κτήμα με πολλά ανισοϋψή φυσικά και,συχνά, κακοτράχαλα επίπεδα που επιπροσθέτει δυσκολίες στον Εκπαιδευτή αλλά γυμνάζει καλύτερα το ζώο, έκανε την Ρέα, υπό την "καθοδήγηση" του Αθανασίου να διασχίζει υποδειγματικά το φυσικό έδαφος πολύ καλύτερα απ΄ό,τι άλλοι Ίπποι κινούνται στην επίπεδη αμμώδη επιφάνεια των πολυτελών και καλοφροντισμένων με ιδιαίτερους "σβαρνισμούς" και επιπροσθέσεις ...ελαστικών ψηγμάτων, ...manèges όπου εργάζονται.
Και η απολύτως φυσική περιβαλλοντική διαμόρφωση αλλά και η φυσικότατη μεταχείριση του Ίππου από τον Αθανάσιο απέδωσε ένα φυσικότατο ζώο απαλλαγμένο νοσηρών μειονεκτημάτων και ευπαθειών, με έναν οργανισμό ανθεκτικότατο που απεικονίζεται στην άριστην όψη και θρέψη του και στις κατάγερες οπλές με τα απετάλωτα πέλματα που διασχίζουν άνετα ακόμη και τα πιο πετρώδεις ορεινές διαδρομές του κτήματος!
Αν όλα τούτα μπορούσαν να τα καταλάβουν οι παγιδευμένοι στην "δυτική ιππασία" αδαείς, θα μπορούσαν, ίσως, να αποκτήσουν Ίππους υγιείς, δυνατούς και ευάγωγους όπως ο Αθανάσιος κατάφερε να εξελίξει την Ρέα!.Δυστυχώς, όμως, ο μικρόνους άνθρωπος δεν φημίζεται για την ικανότητά του να αντιληφθεί την υπεροχή της Φύσεως την οποία αντιμάχεται υιοθετώντας αντιφυσικές προσεγγίσεις τις οποίες, μάλιστα, συγχέει με την επιστημονικότητα...
Ο Αθανάσιος τοξεύοντας έφιππος, έθεσε σε πολλαπλές δοκιμασίες την Ρέα η οποία ανταποκρίθηκε σε όλες άριστα!
Ο ίδιος καθιέρωσε και τις ετερόπλευρες τοξεύσεις για κάθε Συνασκούμενο της Ομάδος και πάρα πολύ σωστά διότι τόσο στην καθημερινή Έφιππη Τοξοβολία όσο και σε αγωνιστικές φάσεις αυτό είναι απαραίτητο! Και πάλι η Ρέα, παρά τις μετατοπίσεις του Τόξου πάνω από το κεφάλι της δεν έδειξε ουδεμία ανησυχία ή απορρύθμιση της αυτοσυγκεντρώσεώς της.
Και οι ετερόπλευρες τοξεύσεις του Αθανασίου οι οποίες, εν πολλοίς, ήσαν και δυσκολότατες, ενίοτε και μέσα από κλαριά, απεδείχθησαν και εύστοχες, με την Ήρα να βοηθά με την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωσή της στο τελικό αποτέλεσμα!
Ακολούθησε η εφίππευση δι εφάλσεως του Χρυσάνθου ο οποίος, λόγω του μήκους των κάτω άκρων του δεν έδειξε καν ότι επιχειρεί "έφαλση" αλλά ...κάθισμα με την Ρέα να παραμένει όχι απλώς απαθής αλλά μάλλον ...απορημένη για το τι συνέβαινε στη ...ράχη της.
Εξαιρετικό "κάθισμα" σε ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον που χάνουν όσοι ιππεύουν (ή, μάλλον, νομίζουν ότι ...ιππεύουν) σε πολυτελή Ιππευτήρια και, μετ΄ ου πολύ, ο Χρύσανθος ανέλαβε το Τόξο και τα βέλη του.
Ευστοχότατος, με την βοήθεια της απαθέστατης Ρέας, σε όλες τις φάσεις των κλασικών τοξεύσεων ο Χρύσανθος, σήμερα, είχε "παροπλισμένα" τα εξαρτήματα της εκπαιδεύσεως των τυφλών Μελών του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" των οποίων την εκπαίδευση έχει αναλάβει προσωπικώς υπό την επίβλεψη του επικεφαλής του Παραρτήματος.
Οι πλάγιες έφιππες τοξεύσεις του Χρυσάνθου έως και ...ιδανικές!
Οι πάρθιές του ακόμη εντυπωσιακότερες με τον χαρακτηριστικό ήχο της προσκρούσεως του βέλους στον στόχο να "γράφει" τον ωραίο "επίλογο" κάθε βολής.
Το ίδιο και οι ετερόπλευρες τοξεύσεις του, όπως ακριβώς και οι τοξεύσεις του Αθανασίου με τον οποίο συνεκπαιδεύονται και αυτό φαίνεται στην υιοθέτηση ιδίας επιτυχούς τεχνικής και από τους δύο.
..."Μέγας" απών από την σημερινή ημερίδα ο αγαπημένος μας Μελέτης τον οποίο κάποια αδιαθεσία κράτησε κλινήρη, όμως τον εξεπροσώπησε κατά τον πλέον επάξιο τρόπο τοξεύουσα έφιππη η Σύζυγός του την οποία θαυμάσαμε για το ωραίο "κάθισμα" της, την άνεση τοξεύσεων και την στοχαστική της ικανότητα.
Περαστικά στον Μελέτη μας και θερμά συγχαρητήρια στη Σύζυγό του για την τεχνική της! Και η ευσταλέστατη Έλενα συνέχισε την ημερίδα εκπλήσσοντάς μας με τις άψογες τοξεύσεις της!
Η Έλενα δείχνει από μακριά την ωφέλιμη "εμπλοκή" της με την κίνηση, με τον χορό, κάτι με το οποίο είθε να ησχολούντο όλοι, κάτι που δίνει 'ποιότητα" στη ζωή και αγωγή κινήσεως που όλοι έχουμε ανάγκη.
Γι αυτό και η Έλενα σε όλες τις τοξεύσεις της διετήρησε έναν κορμό ανεπηρέαστο από κάθε δυσκολία!
Η μέχρι στιγμής αξιολόγηση της εξαιρετικής Ρέας από τον Ιδρυτή της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" και υπεύθυνο ιππικής εκπαιδεύσεως, τον "εξουσιοδότησε" να αναλάβει την ευθύνη και να δώσει εντολή να εφιππεύσει και ο αγαπημένος μας, συμπαριστάμενος στην ημερίδα, Κωνσταντίνος ο οποίος είναι Μέλος της Σχολής Τυφλών Τοξοτών του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" και ο οποίος ουδεμία προηγούμενη ιππική εμπειρία είχε.
Με σαφείς οδηγίες από τον υπεύθυνο ιππικής εκπαιδεύσεως προς τον επικεφαλής του Παραρτήματος και με την βοήθεια και υποστήριξη του τελευταίου, ο Κωνσταντίνος μας εφίππευσε κι ένιωσε την αίσθηση του Ιππέως δείχνοντας ότι αμέσως την αφομοίωσε κατά τον καλύτερο τρόπο, επιδεικνύοντας ένα ανέλπιστο ασφαλές "κάθισμα".
Μεγίστη η ευθύνη αλλά άνευ τόλμης, βεβαίως μετά περισκέψεως, ουδεμία πρόοδος προσδοκάται και στην συγκεκριμένη περίπτωση μια σειρά παραμέτρων έγιναν αντικείμενο επεξεργασίας από τον υπεύθυνο ιππικής εκπαιδεύσεως πριν δώσει την εντολή της εφιππεύσεως του Κωνσταντίνου δοθέντος ότι ούτε στην Ελλάδα, γενικώς, ούτε σε άλλες Σχολές Έφιππης Τοξοβολίας είναι γνωστό να έχουν ιππεύσει άτομα με προβλήματα οράσεως και δη σοβαρότατα.
Έτσι, ενστικτωδώς, τόσο ο υπεύθυνος ιππικής εκπαιδεύσεως όσο και ο επικεφαλής του Παραρτήματος Αθανάσιος και ο βοηθός του Χρύσανθος, αμέσως και χωρίς καμία προσυνεννόηση ανέπτυξαν ένα "δίχτυ" προστασίας του Κωνσταντίνου από κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο και ο "εσωτερικός" συντονισμός τους συνέτεινε ώστε όχι μόνον να τεθούν εν εγρηγόρσει αλλά και να διατηρούν συγκεκριμένες θέσεις γύρω από τον μη βλέποντα Ιππέα για κάθε ενδεχόμενο!
Μοναδική η στιγμή να παρατηρείς τον μη βλέποντα Ιππέα να διευθύνει ε ν σ τ ι κ τ ω δ ώ ς τον ίππο του από την πρώτη στιγμή χωρίς κανείς, προηγουμένως, να του έχει εξηγήσει την χρήση των βοηθημάτων για την περίπτωση και δεν αναρωτιέσαι αλλά είσαι, πια, βέβαιος, ότι τις σπουδαίες αρχέγονες τέχνες ο Άνθρωπος τις διατηρεί βαθιά χαραγμένες στο γονιδίωμά του και σε κάποιες στιγμές εκείνοι τους οποίους θεωρούμε "ανημπόρους" εμφανίζουν ικανότητες υψηλότερες από εκείνους που μιλούν για "ανημπόρια"!
Με τα "μάτια" της Ρέας, ο Κωνσταντίνος κινήθηκε σε ένα φυσικό έδαφος με πέτρες, ξύλα, δέντρα και άλλα μικρά και μεγαλύτερα εμπόδια με αποφασιστικότητα και ασφάλεια διαδρομής ανάμεσα σε άλλα ιπποειδή και Συνασκουμένους. Η συνεργασία της αισθήσεως της οράσεως μεταξύ δύο διαφορετικών, ταξιδερμικώς, πλασμάτων κατάφερε αυθωρεί να καταλήξει σε αίσιο αποτέλεσμα ενώ παρατηρείται αδυναμία μεταξύ δύο ανθρώπων να συνεννοηθούν και να συμπράξουν σε κοινό αποτέλεσμα ακόμη και εάν το προσπαθούν επί ...χρόνια! Και η αφίππευσή του, μετά την επιτυχέστατην ίππευσή του τόσο δυναμική και με τέτοιαν αυτοπεποίθηση που δεν παρατηρείται ούτε σε ...βλέποντες!
Για τον Ιδρυτή των "Ελλήνων Κενταύρων" η εμπειρία αυτή υπήρξε συγκλονιστική και ευδοκίμως καταληκτική του πρώτου κύκλου λειτουργίας της Σχολής της Ομάδος με την πρώτη επιτυχή εκπαίδευση νεολέκτου Ίππου μέχρι σημείου καταλληλοποιήσεώς του ώστε να επιτρέψει και την πρώτη ίππευση ατόμου μη βλέποντος τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Σχολές Έφιππης Τοξοβολίας, διεθνώς. Και όλα τούτα, χάρη στην ανιδιοτελή και επίμοχθη προσπάθεια ατέλειωτων και επικίνδυνων εργατωρών, προσωπικώς, του επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" ο οποίος έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχής και χαρούμενος γα τα όσα κατάφερε, αναλαμβάνοντας έναν νεαρό Ίππο με ιστορικό τον, προηγούμενο, σοβαρό τραυματισμό του πρώην Ιππαγωγού του!
Κατόπιν αυτών και με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" απενεμήθη Έπαινος προς τον Αθανάσιο Ψωρομύτη για το θετικό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα επί της φοράδας Ρέας το οποίο επέτυχε, θεωρώντας τον ως παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους "Έλληνες Κενταύρους" αλλά και για κάθε φίλιππο Ιππαγωγό!
Ιππευόμενη σε ανοικτό και φυσικό έδαφος από τον Αθανάσιο, η πανέμορφη Ρέα, με τον καινούργιο χαλινό της διατηρούσε χάρη βαδίσματος και, συνεχή, συσπείρωση που την έκαναν ...ερωτεύσιμη!
Η Έλενα δείχνει από μακριά την ωφέλιμη "εμπλοκή" της με την κίνηση, με τον χορό, κάτι με το οποίο είθε να ησχολούντο όλοι, κάτι που δίνει 'ποιότητα" στη ζωή και αγωγή κινήσεως που όλοι έχουμε ανάγκη.
Και τα εύσημα διπλά, διότι ο Αθανάσιος Ψωρομύτης κατάφερε να υλοποιήσει κατά τον θετικότερο τρόπο το περιεχόμενο μιας επιγραφής η οποία κοσμεί το Παράρτημά του, σπέρνοντας τους καλύτερους "σπόρους" και θερίζοντας τους ωραιότερους καρπούς:
Στο σημείο αυτό, με την ίππευση του πρώτου τυφλού στην Ελλάδα αλλά και, παγκοσμίως, σε οποιανδήποτε Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος λειτουργίας της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" η οποία ξεκίνησε ουσιαστικά από το 2005 και τύποις από το 2008, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα με ΜΗΔΕΝΙΚΟ δείκτη ατυχημάτων και με μεγάλη συγκομιδή διεθνούς αναγνωρισιμότητος, διακρίσεων και δημοσιότητος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", απαρτιζόμενο από τον Ιδρυτή της Ομάδος και τους Συνασκουμένους Νικόλαο Καραίσκο-Ακάδημο, τον Ιωάννη Δρίτσα και την Φλώρα Παπαδοπούλου, ευχαριστεί όλα τα, από ενάρξεως λειτουργίας, Στελέχη και τα Μέλη των "Ελλήνων Κενταύρων" που συνέβαλαν σε αυτό το λαμπρό αποτέλεσμα του οποίου, σημερινός 'πρωταγωνιστής' είναι ο επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", Συνασκούμενος Αθανάσιος Ψωρομύτης και συγχαίρει όσα Στελέχη και Μέλη παραμένουν στην Ομάδα μας για να συνεχίσουμε προς τους επόμενους υψηλούς στόχους μας που αποτελούν συνεισφορά στον Ιππικό, Τοξευτικό, Θεατρικό αλλά και εν γένει, Ανθρώπινο Πολιτισμό, εσαεί ευγνώμονες προς τους σεβαστούς Δασκάλους μας Kassai Lajos και Θεόδωρο Γ. Αντίκα, άνευ της καθοδηγήσεως των οποίων θα ήταν αδύνατον να βιώσουμε την σημερινή μας ικανοποίηση ως υπηρετών μιας υψηλής τέχνης όπως η Έφιππη Τοξοβολία με πρόταγμα την ευημερία του Ίππου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.