Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://horsebackarcherygr.blogspot.com/2021/04/blog-post_19.html


     Παρά τις υπηρεσιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις του, ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", Εφιπποτοξότης Αθανάσιος Ψωρομύτης, διοργάνωσε μια συνδιαστική διαδραστικήν ημερίδα κατά την οποία κατάφερε την "συντήρηση" της εκπαιδεύσεως των δύο σχολικών Ίππων του Παραρτήματός του με την παράλληλη μυητικήν εισαγωγή στην Ιππική δύο νεοείσακτων μαθητριών του.


     Αν και "δύσκολες περιπτώσεις" οι δύο Ίπποι οι οποίοι ζουν σε καθεστώς ελευθερίας (και οι δύο νεαροί, επιβήτορας και φορβάδα έγκυος) ο Αθανάσιος επιχειρεί την εκπαίδευσή τους υπό κανόνες Φυσικής Ιππικής (Natural Horsemanship) όπως, άλλωστε, επιβάλλεται στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", καταφέρνοντας πάντοτε τα καλύτερα αποτέλεσματα.


     Ο νεαρός επιβήτορας  παρά το "δέμας" του επιδεικνύει όλα τα ...αντισυμβατικά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν όλους τους ομοίους του αλλά η υπομονητική παρέμβαση του Αθανασίου τον έχει, πλέον, καταστήσει διαχειρίσιμο εντός πλαισίου ασφαλείας και αυτό φροντίζει να το "συντηρεί" ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας".


     Και υπ΄ αυτές τις συνθήκες εξομαλύνσεως των ιδιαιτεροτήτων του ως επιβήτορος, ο Αθανάσιος, σήμερα, φρόντισε να αναπτύξει ακόμη περισσότερο την κοινωνικοποίηση του νεαρού επιβήτορος συραγωγώντας τον άνευ μάστιγος, αλλά και τοποθετώντας τον εν μέσω ανθρώπινης παρουσίας με απολύτως ελεγχόμενα καιθετικότατα αποτελέσματα.


     Ουμανιστικότατα κι ευφυέστατα, ο Αθανάσιος προέβη και στην εκπαίδευση δι εργασίας εδάφους και της φορβάδος του την οποία επέσαξε με μέγιστο βάρος, χαλαρώς, προσαρμοσμένης σελλίσκης λόγω της εγκυμοσύνης της.


     Με τον τρόπο αυτό η εγκυμονούσα ασκήθηκε με ηπιότητα, ωφελούμενη χωρίς καταπονήσεις κάτι που θα τηρηθεί μέχρι τον τοκετό.


     Τα πάντα εν σοφία από έναν ιδιαιτέρως ικανό Αρχηγό Παρατήματος ο οποίος λειτουργεί με περίσκεψη προς όλες τις ...κατευθύνσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.