Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" (horsebackarcherygr.blogspot.com)


     Ευγενώς προσκεκλημένοι στους "Σταύλους Μανιάτη" από τον νεαρό όσο και άξιο αλογατάρη ιδιοκτήτη τους κ. Πάνο Μανιάτη, οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας" ασκήθηκαν σε ένα πανέμορφο ιππικό περιβάλλον εξοικειώνοντας με την Έφιππη Τοξοβολία ακόμη έναν Ίππο, ενώ, παραλλήλως, χάρηκαν με όλους τους παρευρισκομένους την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που είχε διοργανώσει το τοπικό Ιππικό Κέντρο που βρίσκεται στη Βαλύρα (Μεσσηνίας).

     Πάντα η "γιορτή" ανάμεικτη με την εργασία και την πρόοδο στην Ομάδα μας, η ευκαιρία της κοπής της πίτας στους "Σταύλους Μανιάτη" έδωσε την ευκαιρία στους "Έλληνες Κενταύρους Καλαμάτας" να αναλάβουν έναν νεόλεκτο, για την Έφιππη Τοξοβολία Ίππο, ιππευόμενο μέχρι τώρα κατά συμβατικό τρόπο με ενστόμισμα κλπ και να τον εξοικειώσουν με την πολεμική τέχνη μας.

     "Εργασία και χαρά", λοιπόν, θα λέγαμε γι αυτή την ημερίδα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" σε ένα πανέμορφο σταυλικό περιβάλλον όπου επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το εκπαιδευτικό μας πλαίσιο που ορίζει επιτυχία προσεγγίσεως από την πρώτη στιγμή.

     Ακόμη ένα γλυκύτατο αλογάκι, υπό τις σωστές επιλογές του Ανθρώπου, μαθαίνει να αποδίδει έργο χωρίς "βοηθήματα" ασκήσεως πιέσεων (στομίδα κλπ) βελτιώνοντας την ευημερία του δια της ενισχύσεως του θάρρους του έναντι φοβιών που θα συνέχιζαν να το βασανίζουν άνευ λόγου. Κι αυτός είναι ο στόχος της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" πολύ πιο πέρα από την υπηρέτηση της Έφιππης Τοξοβολίας!

     Βεβαίως, αυτό σημαίνει επιπλέον κόπο, για τον Άνθρωπο κυρίως δε, επιπλέον γνώση, όμως τα πάντα αξίζουν προ του σεβασμού της υπάρξεως ενός πλάσματος που η Φύση το εναποθέτει στην ανθρώπινη ευθύνη, όπως είναι ο Ίππος.  

     Έτσι, με γνώση και σεβασμό προς τον Ίππο και ακολουθώντας μια "πεπατημένη" διαδικασία η οποία στο βάθος του χρόνου της εφαρμογής της έχει αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική, ο μέχρι τώρα άσχετος με την Έφιππη Τοξοβολία Ίππος συνδέεται μαζύ της καθιστάμενος πολεμιστήριος Ίππος.

     Ευγνώμονες ευχαριστίες από όλους μας προς τον φίλτατο κ. Πάνο Μανιάτη για την υπέροχην ημερίδα που μας προσέφερε με την φιλοξενία του και με την εμπιστοσύνη της διαθέσεως ενός εκ των αγαπημένων Ίππων του!

    

     Όσο οι δικές μας "διαδρομές", ιδιαιτέρως αυξημένης επικινδυνότητος επί ..."σιδηροτροχιάς" αμέτρητων "χιλιομέτρων" και επί 17 συνεχή χρόνια, διατηρούνται με  μ η δ ε ν ι κ ό δείκτη ατυχημάτων, χωρίς…ηλεκτρονικούς αυτοματισμούς ασφαλείας και με διπλάσιους κινδύνους λάθους εκ φυσικού πλάσματος (Ανθρώπου και Ίππου), το "δίδαγμα" παραμένει ένα, όπως το διετύπωσε ο Μένανδρος:   «Ως χαρίεν έστ’ άνθρωπος, όταν άνθρωπος η» διότι, όταν ο Άνθρωπος «θρώσκει προς τα άνω», όταν οραματίζεται αλλά και τείνει προς το υψηλόν έργο με αυτογνωσία κι επίγνωση καθήκοντος, κανείς κίνδυνος δεν μπορεί να απειλήσει την ύπαρξη και την πορεία του! Κι αυτός είναι και ο κανόνας λειτουργίας των "Ελλήνων Κενταύρων", είτε στην Καλαμάτα, είτε, όπου αλλού δραστηριοποιούμεθα τούτες τις «ημέρες» της περιρρέουσας δημοκρατικής παρακμής και πολιτιστικής υπελίξεως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.