Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" (horsebackarcherygr.blogspot.com)

     Πολύ περιεκτική η προηγούμενη ημερίδα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" ως προς την εκπαίδευση αφοβίας του σχολικού Ίππου τους, αλλά αυτό δεν θα ήταν ποτέ αρκετό! έτσι, μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, όχι μόνον επανελήφθη το εκπαιδευτικό περιεχόμενο εκείνης της ημερίδος αλλά και επεξετάθη στην βελτίωση της ποιότητος εργασίας του σχολικού Ίππου σε φυσικό χώρο.

     Εν αντιθέσει με τις στρεβλές αντιλήψεις της "δυτικής Ιππικής" η οποία θέλει τον Ίππο να εγκλωβίζεται σε ένα "αποστειρωμένο" Ιππευτήριο με καλοστρωμένη άμμο ποταμού και ελεγχόμενες συνθήκες "θερμοκρασίας και πιέσεως" καταλήγοντας σε φοβικούς και, γενικώς, προβληματικούς Ίππους, η Φυσική Ιππική την οποία εμείς ακολουθούμε θεωρεί ως περιβάλλον εργασίας ενός Ίππου την ελεύθερη κι απεριόριστη Φύση, με ό,τι αυτή εγκολπώνεται!

     Το όλο βιολογικό "πλαίσιο" του Ίππου δεν συνάδει με την ενδιαίτηση σε περίκλειστα περιβάλλοντα, σε φυλάκιση εντός χρυσοποίκιλτων σταυλικών εγκατάσεων ακόμη και με ...κλιματιζόμενες ανέσεις, αλλά στην απόλαυση της φυσικής διαβιώσεως και εργασίας, λαμβανομένων φυσικά μέτρων για την ευημερία του έναντι αντιξόων φαινομένων όπως κι η ίδια η Φύση παρέχει με τα δικά της μέσα.

     Αυτή την φορά, λοιπόν, οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας" εξοικείωσαν τον σχολικό Ίππο τους με το φυσικό ανάγλυφο και την επ΄ αυτού κίνησή του, βοηθώντας τον να γυμνασθεί κατά τρόπον φυσικό και χαρούμενο.

     "Κασσαι"-κή ρυταγώγηση επί ανωμάλου εδάφους, όπως ακριβώς και στην Κοιλάδα του  Kaposmérő όπου ο τοπικός Αρχηγός, Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης δεν έχει βρεθεί αλλά το ένστικτό του δείχνει ότι έχει κατανοήσει πλήρως το πνεύμα της διδασκαλίας του λίκνου της Έφιππης Τοξοβολίας!

     Ανενστόμιστος και ανεπίσακτος ο συγκεκριμένος σχολικός Ίππος, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" ενθαρρύνθηκε να χαρεί την φυσική κίνηση εκτός "Ιππευτηρίου" αλλά και ιππεύθηκε υποβοηθούμενος να εκτελεί καλπαστικές εξόδους από πλήρη στάση, αλλά και πολλά άλλα. 

     Εντατική εργασία, λοιπόν, για τους "Έλληνες Κενταύρους Καλαμάτας" οι οποίοι, μάλλον, διαισθάνονται ότι τους περιμένουν ωραίες, πολύ ωραίες, ημέρες τούτο το καλοκαίρι και προετοιμάζουν αγογγύστως τον σχολικό Ίππο τους.

     Μπορεί μια χώρα να έχει καταρρεύσει αλλά κάποιοι πολίτες της με αυτοσεβασμό επιμένουν να παράγουν Πολιτισμό! Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.